Napsat e-mail Tisk

BIM DAY 2012  

Název akce:
BIM DAY 2012
Datum konání:
12.06.2012 09.00 h - 19.00 h
Místo konání:
Fakulta architektury ČVUT v Praze; sál "Kotěra" - Praha 6 - Dejvice
Pořádá:
Ostatní

Popis

POZVÁNKA NA BIM DAY 2012

Šance pro moderní stavebnictví: Nové metody projektování, výstavby a správy budov

MADE IN UK: BIM v praxi ve Velké Británii

 

Vážení přátelé,

dovolte mi pozvat Vás oficiálně a co nejsrdečněji na první letošní konferenci pořádanou občanským sdružením Odborná rada pro BIM pod názvem BIM Day 2012. Jaký bude vývoj zavádění BIM v podmínkách ČR? Kdy se BIM prosadí v architektonické a projekční praxi? Jaké konkrétní výhody to jednotlivým účastníkům návrhového a realizačního procesu přinese? Jak ovlivní BIM smluvní vztahy a autorská práva? Kdy a jak se BIM projeví na legislativní úrovni? Jak BIM efektivně zavést do praxe? Na úvod jen několik z mnoha otázek, které v souvislosti s procesem BIM patrně vyvstanou na mysli nejednomu z účastníků konference BIM Day 2012. I vy jste srdečně zváni!

O ČEM?

Konference je zaměřena na budoucnost stavebnictví! Stavebnictví je z podstaty dosavadní spolupráce účastníků výstavby poměrně konzervativní oproti jiným odvětvím průmyslu. Cílem konference je představit Informační model budovy jako proces, který zásadním způsobem ovlivní zaběhnutý způsob spolupráce. Změní role, odpovědnosti, přístup k výuce i celoživotnímu vzdělávání, všech, kteří se pohybují ve stavebnictví.

PROČ?

Proč se zúčastnit? Protože BIM není budoucnost, ale BIM je současnost. Vzhledem k šíři problematiky, kdy je BIM proces potřeba vnímat jako nový způsob spolupráce všech aktérů stavebního procesu, je potřeba, aby všichni účastníci měli základní znalosti a přehled o možnostech využití BIM procesu ve všech etapách životního cyklu budov.

PRO KOHO?

Kdo by se měl zúčastnit? Všichni, kteří mají co do činění s budovami ve všech etapách - od projektování, výstavby přes její správu - architekti, inženýři, statici, technologové, rozpočtáři, stavbaři, konzultanti, technici, dodavatelé řešení, správci budov, facility manažeři, nájemci, vlastníci budov, developeři.

Není žádným tajemstvím, že od roku 2016 budou muset být veškeré veřejné zakázky ve Velké Británii zpracovávány procesem BIM? Britská vláda ve své strategii zefektivnění stavebnictví vymezila čtyřleté období (2012-2015), během kterého by se BIM proces měl stát standardním pracovním postupem v projektování i dalších navazujících činnostech jako je řízení ve stavebnictví či následná správa nemovitostí. Jedním z hlavních řečníků červnové konference BIM Day 2012 v Praze proto bude ředitel pro inovace v projektování z britského institutu National Building Specification (NBS). Stephen Hamil se podělí o své zkušenosti s implementací metodiky BIM do veřejných zakázek ve Velké Británii. NBS je součástí společnosti RIBA Enterprises, která je vlastněna Královským institutem britských architektů (Royal Institute of British Architects - RIBA).

 

Srdečně zdraví

Petr Vaněk

předseda rady sdružení

Odborná rada pro BIM

 

Registrační formulář na mezinárodní konferenci BIM DAY 2012 naleznete na: http://eepurl.com/lfgSL

 

Více informací zde:

BIM-Day-2012-info-pro-ucastniky.pdf

BIM-Day-2012-PLAKAT.pdf

www.BIMday.cz

www.CzBIM.org

www.facebook.com/CzBIM

 

 

 

 

 

 

Místo konání

Místo:
Fakulta architektury ČVUT v Praze; sál "Kotěra" -
Ulice:
Thákurova 9
PSČ:
166 00
Město:
Praha 6 - Dejvice

Popis

Není k dispozici žádný popis

Copyright © 2010 Minion | Tvorba loga | Tvorba infografiky