Vyhlášení soutěže Stavba roku Královéhradeckého kraje 2021

  09-02-2021 

Tisková zpráva

8. 2. 2021

Která stavba letos zaujme porotu?

     Každoročně vznikají v našem kraji stavby, které si zaslouží pozornost veřejnosti. Upozornit na ně má tradiční soutěž Stavba roku Královéhradeckého kraje, jejíž 18. ročník vyhlašují pořadatelé právě dnes. Adepty na titul mohou jejich investoři, projektanti i zhotovitelé přihlašovat až do konce června.

     „Jsem rád, že i v současné době, která klade takový důraz na ekonomické hledisko a efektivitu vynaložených nákladů, vznikají v našem regionu zajímavé a z architektonického a urbanistického hlediska hodnotné stavby. Díky nim podoba našich měst a vesnic neupadá, a proto takové počínání Královéhradecký kraj podporuje,“ říká hejtman Martin Červíček, pod jehož záštitou se soutěž koná.

     Hlásit se mohou stavby všech kategorií zkolaudované nebo s povoleným zkušebním provozem během uplynulých tří let. Výsledky letošního ročníku budou slavnostně vyhlášeny koncem roku za účasti krajského vedení. V roce 2020 usilovalo o titul 15 staveb, zvítězila rozhledna na Velké Deštné.

    Vedle Královéhradeckého kraje je pořadatelem soutěže Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, Český svaz stavebních inženýrů, Svaz podnikatelů ve stavebnictví a Česká komora architektů.

Propozice soutěže a přihláška viz příloha a odkazy

Vyhlášení soutěže Stavba roku Královéhradeckého kraje 2021 | ČKAIT (ckait.cz)

 

 

Copyright © 2010 Minion | Tvorba loga | Tvorba infografiky