Tříkrálový koncert 2012

Tříkrálový koncert 2012    

Pražská pobočka ČSSI ve spolupráci s ČKAIT oblastní kancelář Praha pořádali již po deváté tradiční Tříkrálový koncert. Koncert se konal v representační zasedací síni Akademie věd České republiky v budově na Národní třídě 3.

Účinkujícími letos byly absolventky hudební třídy Gymnazia Jana Nerudy Kateřina Blahová (*1992)-violoncello, studentka HAMU (prof. Michal Kaňka) a Katarína Čabalová (*1991) – klavír.

Účinkující přednesly skladby od

Luigiho Boccheriniho                   Sonata c moll – Adagio, Allegro

Josefa Suka                                 Balada a Serenada

Johana Sebastiana Bacha            Suita c moll

Gabriela Faurého                         Suita d moll Siciliana, Elegie         

Antonína Dvořáka                       Klid a Rondo       

Před zahájením koncertu a během přestávky , stejně jako po koncertě byla příležitost v klidné atmosféře s kelímkem vína strávit chvíle s přáteli a kolegy.  

Slavnostní prostředí starobylého sálu, který již hostil řadu významných představitelů vědy včetně nositelů Nobelových cen stejně jako kvalitní přednes a kultivovanost posluchačů byly výlučným a příjemným zážitkem pro všechny přítomné.

Během koncertu, který se konal na náklady organizátorů bez nutnosti platit vstupné, proběhla tzv Tříkrálová sbírka na charitativní účely. Vyčíslení získaných prostředků bude známo až po oficiálním otevření- uveřejníme je touto cestou.

Již ted se těšíme na další společenské a odborné akce a samozřejme na desátý koncert v lednu roku 2013      

 

alt

Copyright © 2010 Minion | Tvorba loga | Tvorba infografiky