Napsat e-mail Tisk

PAMÁTKY - MUZEA - ŘEMESLA 2018  

Název akce:
PAMÁTKY - MUZEA - ŘEMESLA 2018
Datum konání:
08.03.2018 - 09.03.2018 10.00 h - 18.00 h
Místo konání:
Pražské Výstaviště v Holešovicích - Praha 7, Holešovice
Pořádá:
Ostatní

Popis

ČKAIT a Kolegium pro technické památky ČKAIT&ČSSI na veletrhu

„PAMÁTKY – MUZEA – ŘEMESLA 2018"

Ve čtvrtek a v pátek 8. – 9. března na pražském Výstavišti v Holešovicích, v Průmyslovém paláci, uskuteční se již 6. ročník mezioborových veletrhů PAMÁTKY – MUZEA – ŘEMESLA 2018, aneb Dejme minulosti budoucnost! Veletrh je věnován obnově, financování a využití památek. Navazuje na úspěšné předchozí ročníky. Veletrhy nezasahují pouze do oblasti památkové péče, záchrany a konverze historického dědictví a do sféry projektování a stavitelství, ale také restaurátorství a uměleckého řemesla, muzejnictví. Představí se tu nové materiály a technologie, zajímavé projekty, interaktivní ukázky, workshopy. Součástí veletrhu budou i doprovodné výstavy.

Ve dvou přednáškových sálech bude navíc připraven opravdu pozoruhodný, návštěvníkům volně přístupný program konferencí, přednášek, diskuzí a prezentací. K zajímavým konferencím bude patřit i prezentace a setkání s autory při příležitosti vydání publikace „Industriální stopy v krajině a sídlech", která upozorňuje na ohrožené, drobné a pozapomenuté industriální stavby - of torz opuštěných komínů, starých vápenek, místních pivovarů, trafostanic, vodárenských věží, důlních šachet až po romantické drážní objekty. Pořádají platforma Industriální stopy s Výzkumným centrem průmyslového dědictví Fakulty architektury ČVUT a Kolegiem pro technické památky ČKAIT a ČSSI. Na veletrhu můžete navštívit i stánek platformy Industriální stopy, jejíž stánek navazuje na expozici ČKAIT.

Expozice nabídnou i možnosti cestování po památkových objektech a výstavy navazující na konference a semináře. Každoročně se prezentuje více jak 120 vystavovatelů, v jejichž stáncích nebudou chybět ani praktické ukázky a poradenství.

Více na www.incheba.cz/pamatky

Zveme Vás, otevírací doba: čtvrtek a pátek 10:00 – 18:00

Vstupné: 150 Kč

členové ČKAIT a ČSSI mohou použít připojený kupon k bezplatnému vstupu (stáhnout ZDE!)

Děti do 15 let, držitelé průkazu ZTP/P včetně doprovodu ZDARMA

Skupina studentů s doprovodem – studenti ZDARMA, doprovod Plné vstupné

Místo konání

Místo:
Pražské Výstaviště v Holešovicích - Webové stránky
Ulice:
U výstaviště
PSČ:
17000
Město:
Praha 7, Holešovice
Kraj:
Praha
Stát:
ČR

Popis

Není k dispozici žádný popis

Copyright © 2010 Minion | Tvorba loga | Tvorba infografiky